مبانی نظری توانمندسازی روانشناختی کارکنان

مبانی نظری توانمندسازی روانشناختی کارکنان مبانی نظری توانمندسازی روانشناختی کارکنان

دسته : -مبانی و پیشینه نظری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 69 KB

تعداد صفحات : 23

بازدیدها : 466

برچسبها : توانمندسازی توانمندسازی روانشناختی توانمندسازی کارکنان

مبلغ : 24000 تومان

خرید این فایل

دانلود مبانی نظری فصل دوم پایان نامه با موضوع توانمندسازی، توانمندسازی روانشناختی، توانمندسازی کارکنان

توضیحات مبانی نظری فصل دوم پایان نامه با موضوع توانمندسازی روانشناختی کارکنان

فایل مبانی نظری در فرمت word با رفرنس، منابع درون متنی و منابع پایانی فارسی و انگلیسی به شیوه APA در خصوص توانمندسازی کارکنان.

متغیرها: توانمندسازی، توانمندسازی روانشناختی، توانمندسازی کارکنان

بخشهایی از متن مبانی نظری

تعاریف و مفاهیم توانمندسازی

تعاریف متفاوتی از واژه توانمندسازی در ادبیات موجود ارائه شده است اما تاکنون درباره تعریف آن هیچ اتفاق نظری وجود ندارد. اگر چه استفاده از شیوه های توانمندسازی در محیط کار خیلی معمول است اما تحقیقات علمی زیادی بر روی معنا و مفهوم این واژه تاکنون انجام نشده است. بیشتر مدیران تصور می کنند با مفهوم توانمندسازی آشنا هستند؛ در حالی که فقط تعداد محدودی از آنان با مفهوم و کاربرد آن آشنایی دارند.

توانمندسازی روانشناختی اشاره به مجموعه ای از شرایط روانی لازم برای افراد در جهت کنترل شخصی خود دارد. توانمندسازی به عنوان اعتقاد افراد بر تواناییهای خود برای انجام فعالیت های مربوط به کار خود با مهارت بیان شده است.

در فرهنگ لغت آکسفورد توانمندسازی قدرتمند شدن، مجوز دادن، قدرت بخشیدن و توانا شدن معنا شده است. کانتر، توانمندسازی را دادن قدرت به افرادی در سطح پایین سازمان قرار دارند تعریف می کند. در سازمان های توانمند قدرت تا حد زیادی به کارکنان سطوح پایین تر منتقل می شود بطوریکه توانایی انتخاب در تصمیم گیری های مربوط به کار خود را داشته باشند. توماس و جودیث بیان داشتند که توانمندسازی عبارت است از طراحی و ساخت سازمان به نحوی که افراد ضمن کنترل خود آمادگی قبول مسئولیت های بیشتری را نیز داشته باشند.

مفاهیم توانمندسازی به صورت مختلف در سرتاسر ادبیات مدیریت آمده است. در متون مدیریت سابقه استفاده از اصطلاح توانمندسازی به دموکراسی صنعتی و دخیل نمودن کارکنان در تصمیم گیری های سازمانی تحت عناوین تیم سازی، مدیریت مشارکت و مدیریت کیفیت جامع بر می گردد. به عنوان مثال در دهه 1950 منابع علمی مدیریت آکنده از اصول و قواعدی بود باید در قبال کارکنان خود رفتار دوستانه داشته باشد (روابط انسانی). در دهه ی 1960 مدیران باید نسبت به نیازها و انگیزه های کارکنان حساس می بودند (آموزش حساسیت). در دهه ی 1970 مدیران باید از کارکنان کمک می طلبیدند (مشارکت کارکنان) و در دهه ی 1980 مدیران باید تشکیل گروه می داند (مدیریت کیفیت فراگیر). پیگیری این مباحث در دهه ی 1990 و پس از آن نشانگر این است که مدیران باید بیاموزند که چگونه توانمندی کارکنان را گسترش دهند.

مدل های توانمند سازی

در ادامه ی فایل مبانی نظری، مدلهای توانمند سازی از جمله مدل توانمند سازی توماس و ولتهوس ، مدل توانمند سازی لاوراک مدل توانمند سازی اسپریترز و... تشریح خواهد شد.

مدل توانمند سازی توماس و ولتهوس

توماس و ولتهوس روش کلی ای را که کانگر و گاننگو در سال 1981 ارائه کرده بودند، بسط و گسترش دادند و پیشنهاد کردند که توانمندسازی بهتر است به منزله ی ساختاری چند بعدی مورد توجه قرار گیرد. این دو پژوهشگر در مدل مفهومی خود از توانمندسازی کارکنان به تحلیل ابعاد چهارگانه ی توانمندسازی یعنی تأثیر، انتخاب، شایستگی و معنادار بودن پرداخته اند. ...

مدل توانمند سازی توماس و ولتهوس

متن فایل دانلودی مبانی نظری توانمندسازی کارکنان ادامه دارد...

فهرست عناوین اصلی مبانی نظری

توانمند سازی

تعاریف و مفاهیم توانمندسازی

رویکردهای توانمندسازی

دیدگاه های مختلف در ارتباط با توانمندسازی

ابعاد توانمند سازی

سطوح مختلف توانمند سازی

عوامل موثر بر توانمندسازی سازمان

اهمیت و ضرورت توانمند سازی در سازمان ها

عوامل مؤثر بر توانمند سازی کارکنان

مزایای توانمند سازی

موانع توانمند سازی

مدل های توانمند سازی

فهرست منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید