دسته : زبان و ادبیات فارسی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 14 KB
تعداد صفحات : 23
بازدیدها : 293
برچسبها : دانلود مقاله احمد شاملو نقد
مبلغ : 1000 تومان
خرید این فایلمقاله دانلودی تحقیقی نقدی بر آثار و اشعار احمد شاملو
در ارتباط با اشعار شاملو می توان گفت که او توانسته اندیشه ها و دانش خود را در قالب اشعارش ارائه دهد.
شاملو که شعر را ابزاری برای برپایی آزادی می داند در شعرهایش بی پرده سخن می گوید که باعث محو شدن ابهام هنری از اشعارش شده و جنبه شعاری به آن داده است.
نکته ی قابل توجه شعر شاملو آنست که اشعار وی هیچ گاه خالی از تعهد به انسان نبوده است و این در شعر های آخر او زیباتر و عاشقانه تر منعکس می شود. معمولاً اشعاراحمد شاملو مخیل در قالب نثر است و از وقتی سرودن شعر بی وزن را آغاز می کند و شاعری تأثیر گذارمی شود. در واقع شاملو به زبانی می رسد و آن را تا آخرین شعر خود حفظ می کند.
احمد شاملو عاشق نویسندگی بود و ترجمه دن آرام عطش نویسندگی شاملو را ارضا کرد.
دن آرام کتابی است که تقریبا دارای تصویری حماسی است و شاملو با ترجمه ی دوباره ی دن آرام ضرورت این کار را احساس کرده بود.
شاملو در خصوص ترجمه ی دن آرام نظر خاصی داشت که : ( دن آرام یک اثر حماسی است و در این اثر حماس زبان کوچه بازار قابلیت های زیادی را به متن می دهد و دن آرام مرحله ی تکوینی زبان کوچه بازار است ) . شاملو با استفاده کردن زبان کوچه در ترجمه ی دوباره ی دن آرام زبان کوچه را رواج داد که پس از آن زبان کوچه مورد توجه شاعران و محققین ایرانی قرار گرفت...
احمد شاملو در شعر بی نام در مجموعه ی حدیث بیقراری ماهان به مخاطب خود که مردم باشند می گوید چگونه می توانی بدون آنچیز ی که همه ی مردم از آن بهره مند هستند زندگی کنی زیرا آرزو که او در بیت اول این شعر نام برده خصلتی است که به طور طبیعی در تمام افراد وجود دارد . و در خطاب به خود که می گوید با مرده ای در درون خویش به ملال سخن می گویم باید گفت که وی به خاطر از دست دادن فکر واندیشه ی خویش بسیار ناراحت و محزون است و برای این منظور اذیت میشود درواقع مرده ی درون او فکر و اندیشه ی اوست که از بین رفته و قدرت خود را از دست داده است . در بیت سوم خطاب به ما می گوید که مورد پرستش افراد خود پرست قرار گرفته اید. حال باید دانست که افراد خود پرت و مغرور که جز خود فرد دیگری را قبول ندارند. پس ما همان افراد خود پرست و مغرور هستیم و او خواسته که ما را به خود بیاورد که مردم با هم باشند واز غرور دوری کنند . در بیت جهارم دوران خود را می گوید که دوران تاریک و سردیست و خواموش ایستاده است بدین معناست که مردم به خاطر غرور خود باعث شده اند که این دوران تاریک از بین نرود وحالت سکون و پایدار پیدا کند.
در بیت پنجم شاملو از کوچ پرندگان پر هیاهو می گوید شاید منظور او از پرندگان پرهیاهو کسانی است برای مبارزه یا از بین بردن آن دوران تاریک قیام کرده اند و از بین رفته اند که او آنها را به پرندگان پر هیاهو تشبیه کرده است و کوچ آنها را از بین رفتن آنها می داند . ...
خرید و دانلود آنی فایل