پایان نامه مقایسه سلامت روانی خانواده افراد با شغل دولتی و آزاد مردان

پایان نامه مقایسه سلامت روانی خانواده افراد با شغل دولتی و آزاد مردان پایان نامه مقایسه سلامت روانی خانواده افراد با شغل دولتی و آزاد مردان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 107 KB

تعداد صفحات : 116

بازدیدها : 274

برچسبها : سلامت روانی خانواده شغل و سلامت روان

مبلغ : 5000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه مقایسه سلامت روانی خانواده در بین افراد دارای شغل های دولتی و آزاد مردان حدود سنی 35 ساله شهرستان ابهر

پایان نامه مقایسه سلامت روانی خانواده در بین افراد دارای شغل های دولتی و آزاد مردان حدود سنی 35 ساله شهرستان ابهر

چکیده :

هدف از تحقیق حاضر مقایسه سلامت روانی و عمومی در بین شاغلین مرد دارای شغل آزاد و دارای شغل دولتی حدود سنی 35 ساله شهرستان ابهر که فرضیه عنوان شده به این شکل است .

فرضیه :

بین شاغلین دارایشغل آزاد و شاغلین دارای شغل دولتی از لحاظ سلامت روانی تفاوت معنی داری وجود دارد .

که جامعه مورد مطالعه عبارتند از شاغلین دارای شغل آزاد و شاغلین دارای شغل دولتی که 100 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردیده و آزمون سلامت عمومی و روانی گلونبرگ که دارای 28 سوال است بر روی آنها اجرا گردیده و بعد از به دست آوردن نمرات خام و با روش آماریtمتغیر مستقل نتایج به دست آمده حاکی از آن است که بین سلامت روانی کارکناندارای شغل آزاد و کارکنان دارای شغل دولتی تفاوت معنی داری وجود دارد و سطح معنی داری آن برابر 5% می باشد .

مقدمه

در طول قرن بیستم بیش از تمام تاریخ دستخوش دگرگونی از نظر شیوه های زندگی، روابط اجتماعی و مسائل بهداشتی و پزشکی شده است تلاش شتابزده برای صنعتی شدن و گسترش سریع شهرنشینی و زندگی ماشینی که لازمه آن قبول شیوه های نوین برای زندگی است اثر معکوس بر سلامت انسان گذاشته و مسائل بهداشتی تازه ای را به بار آورده است .

اوضاع اجتماعی ، اقتصادی ، سیاسی و فرهنگی نابه سامان جهان و بار مشکلات اجتماعی و محیطی و روانی واکنش های بیمارگونه بسیاری از افراد و جوامع به وجود آورده است .

مختصری درباره تاریخچه بهداشت روانی در ایران

اگر چه از تاریخچه بهداشت روانی در ایران اطلاعات کافی در دسترس نیست ولی از مدارک ناکافی بدست آمده با توجه به اعتقادات مذهبی ،سنتی و علمی آن زمان در کشورهای ایران و عربی می توان قبول کرد که با بیماران که رفتار با بیماران روانی به نحو مطلوب انجام می شده و اززمانهای قدیم محلهایی برای نگهداری بیماران وجود داشته است . اکثر تصورها این است که علوم پزشکی یونان در نگرش کشورهای عربی زبان و ایران تأثیر گذارده ولی شواهدی وجود دارد که حتی در قرن 6و7 مدارس پزشکی در ایران وجود داشته و از کتابهای یونانی حتی به صورت ترجمه د این مدارس استفاده می شده .تجاوز تاخت و تاز اعراب در قرن هفتم به کشورهای آسیایی از جمله ایران و حتی اسپانیا باعث شده که آثار موجود از بین برود .از زمان ساسانیان در جندی شاپور اهواز برای بیماران روانی مکان مخصوصی ترتیب یافته و در قرن هشتم چندین بیمارستان در بغداد وجود داشته است و از مسافرینی که از این کشورها به اروپا می رفتند ویا حهت سیاحت به این کشورها آمده و بر می گشتند شواهدی در دسترس است که درمان بیماران در بیمارستانها به نحو ممکن البته با روش آن زمان انجام می گرفت .

علل افزایش و شیوع بیماریهای روانی

- بیماری روانی مانند بیماریهای جسمانی کشنده نیستند اگر چه خودکشی یکی از علل مهم مرگ و میر بیماران روانی است ولی از نظر آماری و مقایسه با مرگ و میر بیماریهای جسمانی می توان آنرا نادیده گرفت . بیماریهای جسمانی روزانه میلیونها نفر را در سراسر جهان از بین می برد و تخت های بیمارستان ها برای بیماران جدید اختصاص داده می شود ولی در مورد بیماران روانی این امر صادق نیست لذا مبتلایان به این نوع بیماریها روی هم انباشته می شوند ، احتیاج بیشتری به جهت درمان سر پایی ، بستری شدن و تخت بیمارستانی به علت عود مکرر بیماری پیدا می کنند .

عدم درک از نحوه شروع و طولانی بودن مدت بیماری

اکثریت قریب به اتفاق افرادی که ناراحتی روانی دارند از وضع نا متعادل بودن خود اطلاعی ندارند، فکر می کنند عادی و متعادل هستند و در نتیجه درمان به موقع انجام نمی شود ، باعث مزمن شدن بیماری گشته و بیماری غیر قابل علاج می گردد.مسلماً این گونه بیماران محکوم هستند تا آخر عمر در آسایشگاههای روانی به سر برده و تختی را اشغال کنند .

عدم برنامه صحیح و اطلاع کافی از روشهای پیشگیری و درمانی

عدم اطلاع کافی خانواده و نزدیکان از وجود بیماری ، نبودن وسایل درمانی در شهر یا محل زندگی ، فقر مالی و مشکلات متعدد به آنها اجازه نمی دهدکه بتوانند به درمان بیمار خود بپردازند. تعداد محدود بیمارستانهای روانی آن هم در بعضی از نقاط کشور و مراکز استانها با ظرفیت محدود ،وجود بیماران بیش از ظرفیت ،کمبود متخصص در اکثر بیمارستانهای روانی باعث عدم درمان صحیح و به موقع بیماران شده ،بالنتیجه باعث انباشته شدن و ازدیاد این نوع بیماران می شود.

علل دیگر مانند پیشرفت تکنولوژی ، صنعت ، زندگی ماشینی ، ازدیاد و افزایش سریع جمعیت بعلت ساختن واکسن ها ، آنتی بیوتیک ها ، تصفیه آب آشامیدنی ، کاهش مرگ ومیر کودکان و عقب نشینی بیماریهای کشنده چون سل ، وبا و غیره ...

فهرست

چکیده

فصل اول:کلیات تحقیق

مقدمه

بیان مساله

اهداف تحقیق

تعاریف عملیاتی و نظری و اثرها و مفاهیم

فرضیه تحقیق

فصل دوم:ادبیات و پیشینه ی تحقیق

تعریف

تاریخچه

مختصری درباره تاریخچه بهداشت روانی در ایران

اهمیت دامنه حدود و زیانبخشی بیمارایهای روانی در جامعه

علل افزایش و شیوع بیماریهای روانی

تفاوتهای فردی در کار

جنبه های تفاوتهای فردی

تفاوتهای فردی در عملکرد شغلی

روشهای سنجش تفاوتهای فردی

شیوه های سنتی انتخاب کارکنان

کاربرد روانشناسی و روشهای علمی در گزینش

فرضیه های مربوط به فرد و شغل

آزمونهای استخدامی

مراحل برنامه آزمونهای استخدام داوطلبان شغل

موارد بررسی در تجزیه و تحلیل شغل

ایجاد فرضیه

تعیین معیارها

اجرای آزمون

بررسی نتایج آزمون و تصمیم گیری

فصل سوم:جامعه مورد مطالعه

حجم نمونه

معرفی آزمون گلدنبرگ

روش تحقیق

فصل چهارم:یافته ها و تجزیه و تحلیل داده ها

مقدمه فصل چهارم

جدول 1-4 نمرات خام آزمودنیها دردو گروه شاغلین و مشاغل آزاد

یافته ها وتجزیه و تحلیل آنها

جدول 2-4 مقایسه سلامت روانی خانواده در بین شاغلین

فصل پنجم:بحث و نتیجه گیری

بحث و نتیجه گیری

پیشنهادات

محدودیت ها

پرسشنامه سلامت عمومی گلدنبرگ

منابع و ماخذ

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید