دسته : -علوم انسانی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 40 KB
تعداد صفحات : 77
بازدیدها : 193
برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری
مبلغ : 9000 تومان
خرید این فایلپژوهش بررسی افسردگی دانشجویان پسر بومی و غیر بومی دانشگاه تربیت معلم تهران واحد حصارك كرج در 77 صفحه ورد قابل ویرایش
مطالب
عنوان
تشكر و قدردانی :
چكیده :
فصل اول : مقدمه
1ـ1ـ بیان مسئله
1ـ2ـ اهمیت مسئله
1ـ3ـ اهداف تحقیق
بیان فرضیه
1ـ4ـ فرضیه تحقیق
1ـ5ـ اصطلاحات مهم و تعاریف عملیاتی متغیرها
1ـ افسردگی
2ـ شیوع
3ـ دانشجوی بومی و غیر بومی
فصل دوم : مرور بر ادبیات تحقیق
2ـ1ـ افسردگی
2ـ2ـ نشانه های افسردگی
2ـ3ـ طبقه بندی
2ـ4ـ نظریه های افسردگی
2ـ5ـ درمان اختلالات خلقی
2ـ6ـ تحقیقات انجام شده درمورد افسردگی دانشجویان
فصل سوم: طرح تحقیق
3ـ1ـ توصیف روش تحقیق
3-2ـ جامعه تحقیق
3-3- روش نمونه گیری
3ـ4ـ متغیرها و كنترلهایی كه اعمال شده است
3ـ5ـ روش جمع آوری داده ها
3ـ6ـ ابزار اندازه گیری
3ـ7ـ روش آماری
فصل پنجم : خلاصه و نتیجه گیری
5ـ1ـ توصیف روش های مورد استفاده در تحقیق
5ـ2ـ نتیجه گیری
5ـ3ـ توجیه و تفسیر نتایج
5ـ4ـ توصیه برای پژوهشهای بعدی
5ـ5ـ محدودیتها
منابع فارسی
منابع انگلیسی
پیوستها
چكیده :
همانطور كه می دانیم افسردگی و مانیا یكی از اختلالت خلقی شایع می باشند كه بیشتر اختلالات عاطفی نامیده می شوند . اختلالات خلقی گروهی از بیماریهای روانپزشكی می باشند كه به شكل خلق پایین و تصورات ذهنی ناهنجار بروز می نمایند .
نمای بالینی افسردگی می تواند بصورت خلق افسرده ، احساس ناامیدی ، احساس غم ، بی ارزشی ، آشفتگی خواب و اشتها و یا فقدان انرژی و میل جنسی بروز كند . این اختلالات می توانند منجر به مشكلاتی در عملكرد شغلی ـ تحصیلی ـ اجتماعی و روابط بین فردی گردند . بدین منظور و جهت شناخت بیشتر وضعیت و شیوع افسردگی تحقیقی را بر روی دانشجویان پسر بومی و غیر بومی دانشگاه تربیت معلم تهران واحد حصارك كرج انجام دادیم . مطالعه با استفاده از تست بك (BDI) بر روی 280 نفر از دانشجویان پسر انجام گردیده است .
روش تحقیقی كه از آن استفاده شد ، روش تحقیق یا علّی ـ مقایسه ای با روش آماری مقایسة بین میانگین دردو گروه مستقل و بااستفاده از فرمول t بوده است . روش نمونه گیری نیز بطور تصادفی ساده و با مراجعه به جدول اعداد تصادفی و به تعداد 140 نفر از هر گروه بوده است . روش جمع آوری اطلاعات نیز با بهره گیری از تست افسردگی بك صورت گرفته است . با قرار دادن نمرات خام درفرمولt وبا سطح اطمینان 90% و در سطح به علت كوچك تر بودن عدد بدست آمده از عدد جدول فرض تحقیق معنی دار نیامد و می توان گفت كه « تفاوت معنی داری بین میانگین شیوع افسردگی در دو گروه دانشجویان بومی و غیر بومی وجود ندارد .»
مقدمه
خلق یا Mood مایة هیجانی یك وضعیت عاطفی پایدار است كه در طول طیفی بهنجار از غم وشادی تجربه می شود . اختلالات خلقی با احساسهای نابهنجار افسردگی یا سرخوشی مشخص می شوند كه در برخی موارد شدید با خصوصیات پسیكوتیك همراهند . اختلالات خلقی به انواع اختلالات دو قطبی و اختلالات افسردگی تقسیم می شوند . این علائم در برخی گروههای خاص از نظر جنس و سن و وضعیت روانی اجتماعی افراد متفاوت می باشد .
در این پژوهش افسردگی نه بعنوان یك بیماری ، بلكه بعنوان واكنشی روانی در مقابل مسائل و مشكلاتی كه دانشجویان با آنها گریبانگیر هستند ، مطرح است .
بیشتر دانشجویان بخاطر تحصیل دردانشگاه از خانواده و شهر یا روستای خود جدا شده ، در محیط جدیدی قرار گرفته اند كه احیاناً ازنظر عاطفی مشكلاتی برایشان بوجود می آید . این مشكلات روانی و عاطفی موقعی تشدید پیدا می كند كه آنان نتوانند خود را با محیط جدید دانشگاه تطبیق دهند .
عدم سازگاری با محیط آموزشی دانشگاه ، محیط سكونت در خوابگاه و قرار گرفتن در شبكة جدید روابط ، برخی عكس العملهای عاطفی از جمله افسردگی را بدنبال دارد .
1ـ1ـ بیان مسئله:
شاید كمتر كسی باشد كه در طول زندگی خود لحظاتی از نگرانی و افسردگی را احساس نكرده باشد . افسردگی یك اختلال شایع عاطفی است . اگر شدت اینحالت از حد معمول بگذرد ، عرصة زندگی را بر فرد تنگ كرده او را از همه چیز حتی از خودش بیزار می كند . بنظر می رسد ادعای اینكه اصولاً افسردگی جزئی از زندگی بشر است زیاد مشكل نباشد .
تورو می گوید :« اكثر مردم عمرشان در افسردگی خاموش می گذرد » و شوپنهاور چنین نوشت :« زندگی انسان بین ملال و اندوه نوسان دارد ».
دراین تحقیق افسردگی عبارت از واكنشی است در برابر عوامل اجتماعی و محیط .
بعبارت دیگر حالتی است عاطفی به نحوی كه فرد قدرت و توانایی لازم و كافی برای انجام امور و تكالیف عادی روزمرةخود را ندارد و كاهش چشمگیر در فعالیتهای سازندة وی دیده می شود .
افراد افسرده گرایش دارند به اینكه به تشریح درونی شكستها و تشریح بیرونی موفقیت هایشان بپردازند ، بعبارت دیگر به بروز و بیان شكست هایشان و عدم بروز موفقیت هایشان می پردازند . امروزه دانشمندان رشتة روانشناسی و روانپزشكی انسان را بعنوان مجموعه ای متشكل از واحدهای زیستی ، روانی ـ اجتماعی می شناسند .
( نور بالا ، احمد ، رابطة بین مذهب و بهداشت روانی از دیدگاه اسلامی ـ دارو و درمان ، 1371 ، تهران ).
توضیح علائم موجود در تست بك :
تست بك شامل 21 علامت است وسؤالات آن با عناوین A,B,C,D, تا U درجه بندی شده است و ارزش از 0 تا 3 می باشد ، كه نمرة صفرنشان دهندة عدم علائم افسردگی و نمرة 3 نشان دهندة شدت عارضه می باشد .
هر سؤال 4 قسمت دارد و هر كدام از جوابها را كه بیشتر با حالات فرد تناسب داشته باشد ، انتخاب نموده و آنرا علامت می زند . چنانچه مراجع را در یك یا چند مقوله بیش از یك سؤال را با دایره مشخص كرده باشد ، فقط یك سوال از آن مقوله و آن هم سؤالی را كه بالاترین نمره را دارد به حساب می آورند . از آنجا كه در هر مقوله بالاترین نمره 3 است . لذا جمع نمرات دركل بین 63ـ0 می باشد . میزان افسردگی دراین آزمون برمبنای 100 است . پس فردی كه مثلاً نمرة 5 بیاورد 1/24% افسردگی دارد و این درصد بدست آمده دركلید تست موجود است و راهنمای عمل قرار می گیرد .
یك نمرة 71/11 را مرز اعتبار می داند و دیگران حتی نمرات بین 13ـ 10 را نرمال می دانند و عده ای نمرة 15 و درصد 1/24 را مرز اعتبار قرار داده اند و تا این حد نمرة افسردگی نرمال و طبیعی است .
درجات افسردگی سطح نمرات
نرمال 15ـ0
افسردگی خفیف 31ـ15
افسردگی متوسط 47ـ32
افسردگی عمیق 63ـ48
A ـ علامت خلق :
دراین فاكتور درجات خلقی مختلف از عدم غمگین تا بسیار شدید مورد نظر بوده و فرد درحالت كنونی خویش را با پاسخ دادن به یك سؤال معلوم می دارد . تغییر خلق وخوی و خلق پایین از علائم مهم افسردگی است .
B ـ علامت بدبینی :
امید به آینده و ناامیدی و دلسردی به تدریج برحسب سؤالات مطرح شده در نظر گرفته شده است كه فرد با پاسخ به آنها خوش بینی نسبت به آینده را بیان می كند .
C ـ علامت احساس شكست :
درجات مختلف احساس شكست ومورد اجحاف واقع شدن از 3ـ0 دراین سؤال مور نظر بوده كه فرد وضعیت خود را با پاسخ به یكی از سؤالات معلوم می دارد .
D ـ علامت نارضایتی :
این قسمت به ارزیابی حالاتی چون نارضایتی و دلسردی و بی توجهی به اطراف و لذت بردن از وقایع اختصاص دارد كه شخص حالات فوق را در سؤالات مطرح تشخیص داده و علامت می زند .
E ـ علامت احساس گناه:
یكی از علائم مهم و درجة اول افسردگی احساس گناه و تقصیر است كه فرد خود را به علت گناهی كه مرتكب شده بدو بی ارزش تصور می كند . احساس گناه از 3ـ0 به ترتیب از فقدان احساس گناه تا احساس گناه شدید درجه بندی شده است .
F ـ علامت تنبیه خود :
از علائم دیگر افسردگی تنبیه و استحقاق تنبیه است كه دراین قسمت مورد سنجش واقع شده است .
G ـ علامت نفرت از خود :
فرد افسرده از خود نفرت دارد زیرا خودش را فردی بی كفایت و نالایق می داند به همین دلیل اعتماد به نفس كافی ندارد و كم كم از خود متنفر می شود .
H ـ علامت اتهام به خود :
از ویژگی این افراد این است كه در هر حادثه ای مقدار زیادی تقصیر برای خود قائل هستند ، لذا خود را مقصر و مجرم دانسته و فكر می كنند كه به دلیل داشتن عیوب زیادی است كه آنها دارند .
I ـ علامت گوشه گیری از اجتماع :
وجود چنین تمایلاتی در فرد بیشتر به شكل افكار خودكشی و در مراحل شدید اقدام عملی به آن معلوم می گردد و فرد افسرده راه چاره و نجات خود را در مرگ جستجو می كند و این از علامت احساس درجات شدید افسردگی است .
J ـ علامت گریستن :
اشك بعنوان سمبل هیجانی رنج و اندوه شناخته شده و تمایل بر گریستن زیاد و مداوم و غالباً بدون دلیل شخص ، از علائم اندوه و رنج و افسردگی است كه باعث شدت میزانی از افسردگی را می رساند . احساس رنجش دائمی ، حساسیت زیاد و زود رنجی در تحریك پذیری از افراد و اطرافیان از حالات افراد افسرده است .
L ـ علامت گوشه گیری از اجتماع :
افراد افسرده معمولاً تمایل به گوشه گیری دارند و نسبت به اطرافیان بی توجه هستند و آنها از اجتماع گریزان بوده و تنهایی را ترجیح می دهند كه از علائم مهم افسردگی است .
M ـ علامت بی تصمیمی :
به تعویق انداختن و یا ناتوانی كامل در تصمیم گیری نشانة اختلال درتصمیم گیری از خفیف تا شدید می باشد كه فرد احساس بی ارادگی كرده و قادر به گرفتن تصمیم نیست .
N ـ علامت اختلال درتصویر بدنی :
ویژگی افراد افسرده یكی این است كه از لحاظ ظاهری خود را زشت و بد منظره می دانند لذا همواره احساس حقارت كرده و خود را سرزنش می كنند .
خرید و دانلود آنی فایل