دسته : علوم اجتماعی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 33 KB
تعداد صفحات : 33
بازدیدها : 528
برچسبها : جنگ نرم عملیات روانی جنگ روانی
مبلغ : 9000 تومان
خرید این فایلتحقیق در مورد جنگ نرم و عملیات روانی
چکیده
در تحقیق حاضر به تعریف جنگ نرم (روانی) یا عملیات روانی پرداخته شده است. همچنین مختصری به تاریخچه و پیدایش جنگ روانی، مبدا جنگ روانی و مراحل پیشرفت آن، تقسیم بندی و اهداف عملیات روانی، و اهمیت و ضرورت این امر پرداخته می شود.
مقدمه
جنگ روانی وجود خود را میان قدیمی ترین جوامع انسانی تحمیل کرده است و اهمیت آن و نقشی که ایفا کرده است در جنگ جهانی اول و دوم آشکار شده، و تا دوره بعد از جنگ جهانی دوم در امر داشته است. بکارگیری جنگ روانی در دوران معاصر توسعه یافته و همگام با پیشرفت رسانه های جمعی و ارتباطات بین المللی تاثیر خود را در تغییر رفتار میلیون ها انسان نشان داده است. هنگامی که دولتهای بزرگ در سطح جهانی به اهمیت روز افزون آن واقف گردیدند و در تداع های موجود سرمایه گذاری سنگینی روی آن کردند اثرات آن آشکارتر شد کشورهای توسعه نیافته و مظلوم نظیر کشورهای اسلامی منطقه خاورمیانه زیر ضربات آن قربانی شدند، به طوریکه استمرار این جنگ موجب خسارات جسمی و روحی و روانی زیادی در جوامع ما شده است. به همین دلیل موضوع جنگ روانی نه تنها در شرایط فعلی از خطرناک ترین موضوعاتی است که جوامع درگیر آن هستند، بلکه این جنگ در تمام شرایط تاثیر خود را نشان داده است.
جنگ روانی فقط توسط نیروهای نظامی به کار گرفته نمی شود، زیرا در گذشته و زمان حال بکارگیری ارتش ها توسط سیاستمداران برای نیل به پیروزی و تحمیل اراده خود انجام گرفته است. در نتیجه ارتش و تهدید در بکارگیری آن، مبدل به وسیله ی در دست قدرتهایی شده است که از آن در جنگ روانی بر علیه کشورهای هدف استفاده می کنند.
آنها هر موقع بخواهند قبل از شروع جنگ روانی یا در حین آن یا بعد از آن می توانند از ارتش به عنوان ابزار قدرت استفاده نمایند. سیاستمداران در روابط سیاسی با سایر کشورها از این اهرم برای تحت فشار قرار دادن دولتهای دیگر، برکناری دولتها یا قطع ارتباط اقتصادی و تجاری با آنها و اجرای عملیات جاسوسی و اطلاعاتی و معاصره کشورهای ضعیف تر و تجمل اراده خود بر آنها استفاده می کنند.
1- صلاح نصر در کتاب جنگ روانی، جنگ روانی را مبارزه کلام و عقیده می داند و می نویسد: در جنگ روانی همان جنگ کلمه و عقیده است، خواه به صورت منفی آشکار، شفاهی و یا کتبی باشد اساساً، جنگ روانی سلامی است که به انسان و عقل او توجه دارد و هرگاه امکان برقراری ارتباط عاطفی با مخاطب را داشته باشد: می تواند به اعماق او نفوذ کند .
2- آنچه به اختصار psywas یا جنگ روانی خونده می شد امروزه جای خود را به واژه جدید عملیات روانی یا psyops داده و این گونه تعریف شده است اقدامات سیاسی نظامی اقتصادی، ایدئولوژیک که برای ایجاد احساسات، نگرشها یا رفتار مطلوب در گروه های دروست و دشمن بی طرف و مخالف منظور تامین مقاصد طراحی و اجرا می شود . ...
خرید و دانلود آنی فایل